Зa звичкoю бaгaтo прeдстaвників стaршoгo пoкoління дoсі нaзивaють грузинські, вірмeнські брeнді кoньякoм. Aлe згіднo із фрaнцузьким зaкoнoдaвствoм, тaку нaзву мoжe нoсити лишe нaпій, вигoтoвлeний у дeпaртaмeнті Шaрaнтa, нeпoдaлік містa з oднoймeннoю нaзвoю. Вигoтoвлeний пoзa йoгo мeжaми, нaвіть у Франції, спиртное називатися коньяком малограмотный може.
Коньяк — це бренді?
Головна відмінність між двома назвами полягає в тому, що конина — це назва конкретного напою, а бренді — технологія, яка використовується під часы виробництва міцного алкоголю. Ради нею виробляють:
- французькі кальвадос, конь, арманьяк;
- італійську грапу;
- іспанський хересний бренді;
- перуанське піско;
- балканську сливовицю;
- німецький та швейцарський вишневий кірш;
- напої, виготовлені бери території Вірменії, наприклад, Arine.
У чому різниця між напоями
Смысл, колір, аромат коньяку та бренді схожі. Але вони мало-: неграмотный ідентичні:
- Міцність коньяку становить 40%, тоді як у бренді вона може бути як 35, где-то і 60%.
- Основою коньяку є брага з певних сортів винограду. В целях виготовлення бренді сортність ягід невыгодный має значення. Готують його також з інших ягід та фруктів.
- Бренди проходить подвійну дистиляцію. Під миг виробництва бренді вона може бути потрійною альбо безперервною.
- Коньяк настоюється безлюдный (=малолюдный) менше двох років у бочках з дуба. Для того бренді, якщо в його основі безвыгодный виноград, допускається використання іншої тар. Мінімальний термін витримки — від 6 місяців.
Як закономерно подавати алкоголь
Получай думку дегустаторів, пити виноградний алкогольний напій потрібно серед близьких друзів. Розливається він у коньячні келихи, заповнюється лише широка їхня частина. Оптимальна жар напою під пора подачі — від 22 накануне 25 градусів. Досі є думка, що конь треба подавати з лимоном. Така традиція виникла по (по грибы) Миколи II. Але, получи и распишись думку сучасних сомельє, черезо притуплення соком цитрусового роботи рецепторів язика, цитрон не дає відчути наслаждение напою повною мірою. Тетя саме стосується і хороших витриманих бренді, замовити які можна в маркеті алкогольних стукко Маудау. Лимон можна подати хіба з напоєм, у якому неважный (=маловажный) відчувається вишуканий выхлоп. Аромат та смысл алкоголю здаються надто насиченими? У келих можна додати кілька кубиків льоду. У класичній подачі такий варіант неприйнятний, але він також має багато прихильників. Ординарні бренді учащенно використовують для приготування коктейлів. Вони добре поєднуються з лікерами, кавою, вершками, морозивом, соком лимона та апельсину. Найпростіший варіант міксу — змішати (дурманящее із кока-колою либо пепсі 1 до 1 ли в інших пропорціях предварительно смаку. Будь-які різновиди міксів — відмінний варіант чтобы вечірок.